Pirkanmaan Rautatieharrastajien Kerho Pirake ry
PIRAKE
EtusivuToimintaJäseneksiYhteystiedotLinkkejäValokuvia
kuva

Kerhoillat
Järjestämme kerhoiltoja kerhotilassamme osoitteessa Litukanojankatu 12 (Kalevan ABC vieressä, käynti kerrostalon pädyssä olevasta ovesta) pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 18.30 alkaen poislukien juhla- tai pyhäpäivät sekä kesä-heinäkuun kesäloma-aika. Mahdollisista muutoksista kokoontumisajoissa saa tietoa näiltä nettisivuilta. Toivotamme kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan toimintaan!
Rautatieharrastus
Rautatieharrastuksen erilaisia muotoja on lukemattomia. Tässä on esitelty lyhyesti muutamia niistä.
Pienoisrautatiet
Pienoisrautatieharrastus voi alkaa lasten leikeistä ja päätyä iän karttuessa vaikka mihin! Malleja voi hankkia ostamalla valmiina tai niitä voi tehdä osaksi tai kokonaan itse. Jollekin harrastajalle hieno maasto ja kokonaisuus on tärkeintä ja toiselle nimenomaan kaluston keräily saattaa olla kiinnostavinta. Harrastukseen saattaa liittyä elektroniikkaharrastusta ja monimutkaisia järjestelmiä. Niin mittakaava, kuin sähköjärjestelmän toteutuskin voivat olla hyvin vaihtelevia. Jopa aidolla höyryvoimalla kulkevia pienoisvetureita voi rakentaa, jos on tarvittava taito, välineet ja runsaasti aikaa. Katso artikkeli pienoisrautatie wikipediassa.
Piraken pienoisrautatieopas aloittelijan avuksi.
Historian tutkiminen
Toisille tiedon kerääminen ja historian tutkiminen edustaa parasta rautatieharrastuksen muotoa. Internetin avustuksella vanhat valokuvat ja kartat liikkuvat nopeasti verkossa ja tietojen kerääminen ja jakamienen toisten harrastajien välillä on sujuvaa.
Valokuvaus
Varsin monet kuvaavat rautatieaiheisia valokuvia sekä pienoismalleja. Kuvauskohde voi olla arkinen liikenne tai vaikka museoajelut.
Retket
Pirake retkeilee rautatieaiheisiin kohteisiin harvakseltaan.
Rautatieaiheinen keskustelu
Keskustelu rautatieaiheitten ympärillä käy aktiivisena niin sosiaalisessa mediassa kuin erilaisissa kerhotapaamisissa.
PIRAKE pyrkii tukemaan kaikkea rautatieharrastamista muodosta riippumatta.